ORDER FORM

Name:
Email Address:
Delivery Address
CONTACT NO
Name/Code Item
Quantity
Total Payment

Free email forms

12 August, 2010

ISTILAH YANG PERLU DIKETAHUI TENTANG PERFUMES


HI GUYS!!!
NEDY ADE SHARING SOMETHING... :)
HOPE ENJOY IT!!!

*Wangian turut memainkan peranan yang penting dlm kehidupan seharian kita, variasi yang berlainan bukan sahaja mencetuskan mood yang berbeza tetapi boleh disesuaikan untuk setiap keperluan dan acara yang berlainan.Ia juga mempunyai beberapa jenis dan istilah yang mungkin tidak anda fahami. Ada juga yang masih tertanya2 istilah EAU DE TOILETTE ataupun EAU DE PERFUME yg tercetak di botol minyak wangi kesayangan anda.Selain drp istilah ini ada beberapa lag yang perlu anda ketahui agar memudahkan anda memilih wangian pada masa akan datang.

EAU DE COLOGNE

Ini adlah sejenis wangian paling ringan jika dibandingkan dengan wangian yang lain. ini kerana, kandungan alkoholnya tinggi, maka wangiannya pun cepat menguap. jenis wangian ringan ini biasanya beraroma menyegarkan. biasanya terdapat pada tisu badan. sesuai digunakan sebagai penyegar
selepas melakukan aktiviti.

EAU DE TOILETTE

Wangian ini ada setingkat di atas cologne. kadar alkoholnya juga tinggi, walaupun tidak setinggi cologne. untuk anda yang mencari kesegaran yang boleh bertahan lama, jenis wewangi ini merupakan pilihan yang paling ideal kerana iromanya ringan, tidak terlalu tajam serta sesuai untuk banyak acara.

EAU DE PERFUME

Kandungan alkoholnya sedikit. aroma wangiannya tahan lama dan kuat. ini menjadikan ia lebih sesuai digunakan pada waktu malam hari,trutamanya untuk menghadiri acara formal.

MINYAK WANGI

Kadar patinya mencapai 20 peratus dan asli tanpa campuran alkohol. mengenakan wangian satu ini boleh membuatkan tubuh anda berbau harum sehinggakan boleh dihidu dari jarak yang cukup jauh dan tentunya bertahan lama.

1 comment:

 1. Terima kasih infonya gan.
  Lumayan buat nambah wawasan.

  Gema Parfum
  Istilah-istilah parfum.

  ----------

  ReplyDelete